Pojdi na vsebino

Ko diletantom das oblast

Gledal sem odmeve in poslusal Jerovska in njegove odgovore v vezi “afere” Sova. Ne morem verjeti, kaj ti debili delajo in na kaksen nacin so se lotili “raziskovanja” nepravilnosti v Sovi! Kako je sploh mogoce, da clovek, ki se pred kaksnimi dvemi leti sploh  ni vedel kaj pomeni konspirativnost, kaj sele kako in na kaksen nacin deluje neka tajna sluzba, po tv trosi taksne nebuloze!!?? Pa kaj ta vlada res nima enega strokovnjaka iz tega podrocja, ki bi znal vsaj malce pomisliti, preden kaj izusti? Za gospoda Jerovska bi imel le eno vprasanje: Na kaksen nacin in s katerim denarjem, bi on placal tajnega sodelavca, ki ima naprimer nepogresljive informacije, ki so pomembne za nacionalno varnost? Mogoce s kreditno kartico gospoda Janse? Idioti na kubik! V pol leta, so uspeli zjebati tajno sluzbo v nulo in to le zaradi tega, ker jih enostavno zanima, kdo od trenutnih ljudi na ablasti, je bil v preteklosti nadziran oziroma so ga “poslusali”! Zaradi ”kapric” nekaj idiotov bo Sova izgubila zaupanje vseh tujih tajnih sluzb, s katerimi je sodelovala. Se je mogoce kdo vprasal, kaj to pomeni? Mislim da ne, ker oni enostavno ne razumejo osnov delovanja taksne sluzbe. Jebeni revansizem!

 • Share/Bookmark

24 Komentarjev

 1. Rajko je napisal:

  Jerovšek je zakon! Mojster sprenevedanja z detektivsko žilico ter strokovnjak za vse. Najbolje pa obvlada nadrealistično komedijo. Ob njegovih nastopih na TV izklopim možgane in preprosto samo uživam.

  24.05.2007 ob 22:10 | Permalink
 2. hadhad je napisal:

  je.beni jansizem bi jaz temu rekel.. mogoce bi bilo celo boljse, ce bi dali v javnost imena in priimke vseh zaposlenih v sovi.. mogoce pa bo to naslednja poteza :)

  25.05.2007 ob 04:56 | Permalink
 3. IpsilonIpsilon je napisal:

  Jerovškov nastop je bil eden od povodov za tale zapis:

  http://ipsilon.blog.siol.net/2007/05/25/let-nad-sovinim-gnezdom-in-frcanje-perja/

  25.05.2007 ob 09:10 | Permalink
 4. seamus je napisal:

  neka imena agentov so baje že tud omenjal ;) hja, janša je zamerljiv tip in za maščevanje bo naredu vse! Ne izbira sredstev!

  25.05.2007 ob 09:29 | Permalink
 5. ambala je napisal:

  Žal je folk to hotu. Ker niso preveč poslušal in gledal kaj generalissimo dela v času opozicije. Saj je bil iszi: laži, sprenevedanja, podtikanja, kujanje… Zdaj je isto, le da je še bolj grozljivo, ker ima moč. KOMAJ ČAKAM VOLITVE!

  25.05.2007 ob 09:44 | Permalink
 6. ervinator je napisal:

  Jaz vseeno bolj verjamem Mateju Makaroviču kot pa Londonu. Makarovič piše, citiram – opombe v krepkem tisku so moje: Bistveni cilj teh konstrukcij pa je enako kot zadnjih petnajst let: preusmeriti krivdo s tistih, ki so nezaknitosti zagrešili, na tiste, ki so jih razkrili. (…) Zdaj so pred nami dejsva, ki jih doslej nikomur ni uspelo zanikati, na primer: (1) Sova je imela črni fond, ki je bil zunaj proračuna in zunaj nadzora pristojnih institucij: od vlade do pristojne parlamentarne komisije; (2) ta fond je bil nezakonit; (3) poslovanje z njim je bilo nezakonito; (4) iz tega fonda so se nezakonito financirale raznovrstne usluge, med drugim po naročilu iz urada predsednika republike; (5) Sova je nezakonito zadrževala dokumentacijo, ki bi [jo] morala izročiti Arhivu Republike Slovenije, s čimer so bile kršene pravice ljudi, na katere so se ti dokumenti nanašali.

  25.05.2007 ob 12:21 | Permalink
 7. ervinator je napisal:

  P.s.: Zaupanje mora tajna služba doseči najprej v domačem okolju, to je predpogoj za tvorno sodelovanje z drugimi. Tajnost delovanja ne pomeni, da dovoljujemo tudi nezakonitosti.

  25.05.2007 ob 12:27 | Permalink
 8. susie q je napisal:

  @ervinator: Makarovič ima kolumno v Demokraciji. A moram še kaj dodat?

  25.05.2007 ob 12:37 | Permalink
 9. IpsilonIpsilon je napisal:

  Ervinator, pozanimaj se o tem, katera služba je delala po naročilu J.J. preiskavo na DARS-u, da se je ugotovilo, kdo je spravil v javnost Rodetovo pismo Janši glede plačila Grassetiju. Potem pa se vprašaj, če je to zakonito. Nič ne veš, o čem govorim? Jasno, o tem se ni pisalo. Sploh ne v Demokraciji.

  25.05.2007 ob 13:59 | Permalink
 10. ervinator je napisal:

  Ipsilon, jaz ne trdim, da ta vlada dela super dobro. Prav tako se NE POSTAVLJAM proti temu, da se razkrijejo vse nezakonitosti. Vsekakor se mi zdi Makarovičeva kolumna bolj verodostojna – vsebuje tehtne argumente, ima rep in glavo – kot pa dnevniški zapisi, v katerih se pisci a priori postavljajo proti vsakemu razkritju, če prihaja od njim neljube politične opcije.

  25.05.2007 ob 14:36 | Permalink
 11. ambala je napisal:

  Ervin, mogoce, MOGOCE bi lahko se nasedel tej demagogiji, ce ne bi bil v ozadju prav tak razlog, ki ga je navedel London, ki je botroval razkritju teh informacij! Da za sveze informacije o zadevi, ki jo preiskuje predsednik neke komisije izve iz medijev, ker jim mora general sam prvi povedat, to NI normalno. Pranje umazanga perila ne maram gledat. Prevec centrifugiranja, mi rata slabo! Si prebral zadnjo Druzino, mogoce kaj konstruktivnega pise tudi tam?

  25.05.2007 ob 16:43 | Permalink
 12. IpsilonIpsilon je napisal:

  Res je. Na žalost vsi izpademo naivni, če pričakujemo, da se bodo razkrile vse nezakonitosti (ali pa vsaj večina). Tudi tiste v zvezi s SOVO. Problem pa vidim v tem, da se je Janša spravil na SOVO, ker je hotel minirati predsednika republike, ne pa zaradi (domnevno) nezakonitega delovanja. Zdaj se pa ven vleče(jo)… na naše stroške. J…š tako državo, kjer so vse politične opcije “neljube” :-D

  25.05.2007 ob 16:45 | Permalink
 13. ervinator je napisal:

  Osebno mi je pred razlogi za razkritje načelno bolj pomembno samo razkritje. Motivi za razkritje napak so v politiki praviloma politični. Opravičevanje napak enih s slabimi motivi drugih pa je poceni politikantstvo. Za demokracijo je bistveno, da obstaja medsebojni boj nasprotnih političnih opcij, ki se med seboj borijo za oblast, ta boj demokracijo vzdržuje in krepi, z aktivnim bojem v etičnih mejah evropske politične kulture se okvirja sistem zavor in ravnotežij. Morda se to sliši kot osnove politologije, saj to dejansko tudi so osnove. :)

  25.05.2007 ob 17:00 | Permalink
 14. IpsilonIpsilon je napisal:

  Sistem zavor in ravnotežij se poruši, ko ena politična opcija obvladuje vse vzvode oblasti.

  25.05.2007 ob 17:09 | Permalink
 15. ervinator je napisal:

  Po samosesutju LDS se je sistem ponovno vzpostavil …

  25.05.2007 ob 17:10 | Permalink
 16. IpsilonIpsilon je napisal:

  Sistem obvladovanja ali checks&balances?

  25.05.2007 ob 17:22 | Permalink
 17. Razor je napisal:

  Ko smo ze pri oblasti: http://www.vest.si/2007/05/25/plemeniti-za-predsednika/

  Dokaj zanimiv prispevek

  25.05.2007 ob 22:40 | Permalink
 18. nada je napisal:

  Politiki bodo naredili vse, da bodo vzvodi v njihovi oblasti.Nelogično je pričakovat, da se z preobratom oblasi nebi premešalo karte in figure.Janša je vzgojen vojak zato postopa in ravna z sodelavci zelo preračunljivo in brez sentimentalnosti.Mnogo jih je žrtvoval.Prihodnje volitve ne bodo naredile sprememb na bolje za narod,ker vedno pridejo hujši gladiatorji.Resnici na ljubo pa je Sova organizacija kjer se odlaga nesposobne,odvečne,moteče…. v Sloveniji je v 16 letih kriminaliteta na vseh področjih drastično porasla.Storilce ne najdejo ?? če pa že-agenti niso sposobni priskrbet dokazov koristnih za policijo,tožilstvo,sodstvo.Delo organizacije govori samo za sebe.( Ops, saj res Al kaide pa res nimamo in tiste zelene možiceljne). Kakšne koristi imamo državljani od Sove??

  26.05.2007 ob 07:57 | Permalink
 19. ambala je napisal:

  Kakšne koristi imamo državljani od te vlade?

  26.05.2007 ob 09:37 | Permalink
 20. londonlondon je napisal:

  Nada, ravno vas komentar je pravi primer, kako ljudje enostavno nimajo pojma, kaj sploh je tajna agencija pa vseeno “vedo vse”! Ne poznajo pa niti osnov delovanja, kaj sele njene naloge! In ravno taksni, sedaj razsvetljujejo samega sebe z odkrivanjem “tople vode”!

  26.05.2007 ob 09:48 | Permalink
 21. drmagnumdrmagnum je napisal:

  Jaz sem se že navadil, da brez izrednih in konfliktnih razmer obrambolog ne more funkcionirati.

  26.05.2007 ob 09:54 | Permalink
 22. kameleonka je napisal:

  Gospod Jerovšek se meni najbolj dopade kadar ima usta lepo zaprta.

  27.05.2007 ob 01:27 | Permalink
 23. Fetalij W. TyschewFetalij W. Tyschew je napisal:

  london, mogoče v ozadju snujejo novo tajno agencijo, pa se morajo znebiti sove, ta nova bo pa uber bolj tajna in ne vem kaj še vse :D

  sicer pa se tudi sam ne spoznam toliko na te stvari, ampak imam občutek, da bi morali to zrihtat v tišini :D

  28.05.2007 ob 19:37 | Permalink
 24. nada je napisal:

  In kaj je slabega v tem, če državljani izvemo kako funkcionira SOVA za naš denar? Kaj se pravzaprav počne v tisti zgradbi? Koliko denarja gre v to zgradbo? London v komunistični Sloveniji smo bili tiho in nismo spraševali, ali je sedaj podobno? Bomo zopet tepci, ki nas ne sme nič brigat ? Vam je vse jasno, nam starejšim ni ,nepoznavanje ni nečastno, zato nas mladi podučite. Kritika posameznemu govorcu ni relevanten odgovor. Mediji in tisk so prepolni izjav,natolcevanj,pretiravanj,komu naj verjamem?Ali veš da v življenju verjameš in zaupaš vsaki politični ureditvi ki je na oblasti….kolikim boš ti verjel in bil zaslepljen boš sprevidel čez 30 let.Saj poznaš rek: prašiči se menjajo korita ostajajo ali boste vi mladi kaj spremenili ali bo šlo res vse v maloro.

  29.05.2007 ob 09:22 | Permalink

3 Trackbacki/Pingbacki

 1. [...] našel tukaj in [...]

 2. [...] sem uradna poročila, pisanje v nekaterih medijih in odzive na spletnih dnevnikih. Na podlagi tega sem oblikoval mnenje o aferi Sova, in sicer o ustroju agencije, o vladnem nadzoru [...]

 3. [...] o finančnem poslovanju Sove Vest – SOVA se brani ateistek – Janšizacija Slovenije London – Ko diletantom das oblast Pengovsky – An Overly Elaborate Plot To Remove Janša From Power Drugi dom – Prisilili so nas! [...]

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !