Pojdi na vsebino

Kritika dobre knjige!

Se zdi samo meni, ali se nas BG dejansko prevec obremenjuje z vsako zadevo.  Ce je se kdo prebral RVK, lepo prosim, da napise o njej kaj lepega. Nehite simfat, ker se clovek sekira! :)

 • Share/Bookmark

23 Komentarjev

 1. had je napisal:

  v bistvu on ze travmira in orgamzmira ob vseh mailih ki jih dobi.. to, da napove, da se je odlocil da konca z bloganje, pa se potem, ko vidi recenzijo njegove knjige v mladini vrne in kritizira, seveda pa zapre komentarje, tudi vrze zelo slabo luc nanj..

  se strinjam.. pisite pozitivno o knjigi, ceprav vam ni vsec!

  3.08.2007 ob 08:45 | Permalink
 2. chefchef je napisal:

  Ampak se res grize… Ga pa razumem. To je njegovo življenjsko delo, kot pravi.

  Poleg tega očitno zelo dolgo ni imel stikov z idioti, ker se jim je izogibal. Na internetu se jim je pa težko izogniti in moraš imet debelo kožo. On je očitno nima.

  3.08.2007 ob 08:46 | Permalink
 3. londonlondon je napisal:

  Mah..kakor vidim, je pri njemu kaksna konstruktivna debata skoraj nemogoca! Takoj udari nazaj z vsemi razpolozljivimi topovi. V njegovih odgovorih na kritiko, se prav voha jeza in bes. Skratka – mislim da je zanj res bolje, da se izogiba neposredni komunikaciji preko neta. Veliko pove tudi njegov “black out” pri Hribarju, ki ni bil zreziran, temvec je dejansko izgubil kontrolo. Intelektualec, za kakrsnega se ima, si tega nebi nikoli dovolil.

  3.08.2007 ob 09:13 | Permalink
 4. dr. Onyx je napisal:

  Mene pa so moram reči presenetile številke, koliko izvodov se proda takšne knjige, ki jih je objavil na blogu. Negativno jasno. Vse številke so bile krepko pod 1000 izvodov in potem to primerjam z Drnovškovimi uspešnicami. Moje zadnje literarno delo slovenskega avtorja, ki sem ga kupil, je bil Če gospe Milekove, pri čemer sem pričakoval sočne zgodbice. Nekakšnega Dekamerona napisanega z ženskimi očmi. Samo danes ne vem več dva stavka o knjigi, meni je delovalo podobno kot morda kakšni Dr. Romani. Sedaj berem Millerya. Človek je pisal tako, kot bi pisal sam, če bi živel v parizu, obiskoval prostitutke in imel nekaj talenta.

  3.08.2007 ob 11:06 | Permalink
 5. Aphrodite je napisal:

  Kar naj se sekira. Njega je pred kratkim udarilo tudi to, da so Potterjevcem vrnili Kendo nazaj za prevod zadnje knjige. Kok živcev smo nekateri zgubili zaradi njega…Se mi prov fajn zdi ko preberem takšen vpis :D Muhahahah..

  3.08.2007 ob 11:21 | Permalink
 6. markopigacmarkopigac je napisal:

  “had, on je med blogerje priletel premisljeno. sprva po reklami pri jonasu (se spomnis tistega rezanja papirja in prvih strani?), potem pa se med hisne (beri: placance) siolovce. ce se ne motim, reklamiranju se zmeraj ni konca, saj se je kot “BLOGER” pojavil tudi v POP-ovem TV KLUBU..” naj se dodam, da se ga spomnim iz prispevkov iz Blogresa..

  3.08.2007 ob 12:26 | Permalink
 7. markopigacmarkopigac je napisal:

  aja, se to – vse kar vem o njemu kot blogerju (na njegov blog ne zahajam, ker mi ni vsecen) je to, da ima dnevno okoli 300 obiska, in da siol navrze zelo malo, da bi on s tem cvenkom prezivel. se dobro, da ima zeno trdno usedlano v drzavni administraciji..

  3.08.2007 ob 12:28 | Permalink
 8. dr. Onyx je napisal:

  Gradišnik po moje ni bil nikdar Hišni bloger Siola. Saj je pisal na blogu, da je že mislil podpisati neko pogodbo in se je premislil. Meni osebno pa je (bil) njegov blog všeč. Tam sem se naučil, da se reče ločiti zrne od plev in ne plevela, pri čemer pleva ni star izraz za plevel ampak za lupino od zrna.

  3.08.2007 ob 12:34 | Permalink
 9. markopigacmarkopigac je napisal:

  onyx – govorim ti to, kar je povedal na tv klubu.. in tam je rekel, da za bloge prejema honorarje.

  3.08.2007 ob 12:35 | Permalink
 10. Gregorg je napisal:

  dr. Onyx, ti bi moral napisati knjigo!

  Resno mislim.

  3.08.2007 ob 16:59 | Permalink
 11. chefchef je napisal:

  Pigac, ne govorit neumnosti, Gradišnik ni bil nikoli Hišni bloger in ni dobil niti ficka.

  Je pa res, da se je že dogovoril, da bi postal hišni, a je takoj po oddaji na Pop TVju popenil in kao nehal blogat.

  Njegov blog je bil meni zelo všečen, je pa na koncu že pretiraval s številom vpisov, ki jih je bilo res težko prebrat. Če bi malo spremenil videz bloga, bi bilo tudi laže. Da je ob primitivcih in iskalcih zdrah popenil, se mi ne zdi čudno, je pa res preveč užaljeno odreagiral in izpadel kot tip, ki se ne znajde v sovražnem okolju.

  To kar počne zdaj, mi je pa tudi postalo bedno. Danes je objavil že dva prispevka svojih fanov – kritikov.

  3.08.2007 ob 20:30 | Permalink
 12. Prince129 je napisal:

  Jaz pa mislim, da smo vsi blogerji to stvar Gradišnik vzeli preveč resno. Po eni strani je idiot po drugi strani pa ima 5% prav. A še vedno ne govorim, da je pameten. Saj sem rekel 95% idiot 5% genij. Pa mislim, da po 3 strani sploh ni vreden tolikšne pozornosti kot mu jo vsi namenjamo.

  3.08.2007 ob 23:01 | Permalink
 13. markopigacmarkopigac je napisal:

  chef – iscem tv klub na 24urah.. 22.07 je menda bilo na sporedu. ja se pa opravicujem, glede tistega o hisnem blogerju. res ga ni na seznamu.

  3.08.2007 ob 23:55 | Permalink
 14. b'man je napisal:

  Gospod Pigac kaj se pa vi tako razburjate saj deklarirano niste vec bloger?

  4.08.2007 ob 00:41 | Permalink
 15. b'man je napisal:

  Nisem se pravilno izrazil: obremenjujete ne razburjate!

  4.08.2007 ob 00:42 | Permalink
 16. b'man je napisal:

  Da

  4.08.2007 ob 00:43 | Permalink
 17. Štefan Skledar je napisal:

  V kolikor hočemo v primernem času učinkovito razrešiti problem regionalizacije bi bilo v Sloveniji treba upoštevati naslednje:

  1. V danih okoliščinah za vso Slovenijo ne potrebujemo pokrajin kot jih prevideva 143. člen ustave ampak upravne okraje z močno okrepljeno vlogo lokalne samouprave.
  2. V zvezi s problematiko uvajanja pokrajin na celotnem območju Slovenije ni treba spreminjati ali ukinjati 143. člen ustave po katerem se občine lahko povezujejo v širše samoupravne skupnosti.
  3. Območja upravnih okrajev naj se določijo z upoštevanjem stališč na terenu. Predlog vlade navaja, da bo verjetno ustanovljenih 14 upravnih okrajev. Ko bodo v parlamentu razpravljali o številu in velikosti upravnih okrajev bo po vsej verjetnosti s strani poslancev iz posameznih območij Slovenije ne glede na pripadnost različnim strankam postavljena zahteva po razmeroma večjem številu manjših okrajev. Osebno mislim, da naj bi bilo v vsakem primeru okrajev več kot 20. Mislim, da se njihovo optimalno število suče okoli 26.
  4. V dosedanjih razpravah o regionalizaciji je bilo pogosto povdarjeno, da morajo prevladati strokovni in ne politični razlogi. Akademik dr. Igor Vrišer navaja več variant večjih ali manjših regij, ki so strokovno neoporečne saj upoštevajo dosledna a različna merila. Nimamo torej pravice trditi, da je le predlog manjšega števila večjih regij strokovno utemeljen.
  5. Mestna občina Ljubljana, ki naj se ujema z upravnim okrajem, naj dobi status glavnega mesta države in temu primerne ugodnosti.
  6. Zaledje okoli mesta Ljubljane naj se razdeli na dve ali tri regije. V primeru, da to ne bi bilo izvedljivo naj bo ves obroč okoli mesta Ljubljane ena regija.
  7. V dosedanjih večletnih razpravah o regionalizaciji je bilo veliko premalo ali skoraj nič pozornosti usmerjeno v ugotavljanje in usklajevanje želja o tem kakšno upravno razdelitev si prebivalci posameznih območij Slovenije želijo. Ne moremo in tudi ne smemo si zatiskati oči pred dejstvom, da bo končna odločitev vsekakor tudi izraz političnega kompromisa. V kolikor teh dejstev ne bomo pravočasno upoštevali bo sprejeta regionalizacija manj primerna.
  4.08.2007 ob 09:58 | Permalink
 18. nada je napisal:

  Torej pri naši hiši smo res malce naivno nasedli tržni strategiji BG in odfrčali v bližnjo knjigarno.Prva knjiga lebdi med napuhom,domišljavostjo,pretiravanjem in v drugi knjigi nekaj kot priročnik med stvarnim in zmišljenim, tretjo knjigo pa če tudi nebi prebrala je skupek opravičevanja,razmišljanja,da se avtor ne more odločit med avtobiografijo in izmišljeno osebo…meni osebno je to eno navadno vsebinsko skropucalo, ali kot je moj mož že po 30 straneh ugotovil, da bo knjiga sprejeta v ozek krog intelektualcev in jo odložil na polico. Vsekakor je to zgolj moje osebno mnenje.

  4.08.2007 ob 15:05 | Permalink
 19. londonlondon je napisal:

  Nada hvala za ta komentar! Se en razlog vec, da teh knjig ne bom vzel niti v roke. Prevec negativizma je okrog teh knjig – tako bralcev, kritikov kot tudi samega avtorja.

  4.08.2007 ob 17:29 | Permalink
 20. Marko je napisal:

  Evo, še moje mnenje o knjigi.

  Knjiga, obe, tretja je bolj namenjena temu, da upraviči klasifikacijo “roman”, opisuje predvsem odnos med moškim in žensko. Morda še bolj kot opis odnosa: gre za analizo odnosa oziroma analizo samega človeka. In v bistvu za zelo dobro analizo človeka, tako dobro, da se lahko v marsikaterih točka prepoznamo sami. Precej časa se avtor trudi prikazati, da gre dejansko za avtobiografijo, in v bistvu se pisanje kar dobro sklada z drugimi avtorjevimi deli. Čeprav je morda malce manj hipohondrije, kot bi pričakoval glede na recimo knjigo o potovanu po Irski. A v knjigi se od časa do časa nahajajo točke, s katerimi nam avtor sporoča, da gre dejansko za (izmišljen) roman. Pa tu ne mislim na razne izmišljene ikse in ipsilone, ki so takšni že po definiciji, ampak za mnogo bolj očitne izmišljotine. Kot bi se avtor ustrašil, da bi spričo realizma v knjigi bralec po pomoti vzel za resnično kar vse, kar je napisano. In za veliki finale si avtor….. nadaljevanje na: http://kartkomal.blogspot.com/2007/08/rokavodakamen-roman-v-treh-letih.html

  6.08.2007 ob 10:06 | Permalink
 21. had je napisal:

  nada: odlicno.. poslji mu ta komentar na mail.. sem preprican, da ga ne bo objavil :evil: ampak bo objavil samo lastne hvalnice..

  6.08.2007 ob 10:28 | Permalink
 22. stojan je napisal:

  RVK nisem in tudi ne bom prebral, ker mi preprosto Brankov stil pisanja ne “sede”. prebral sem njegove knjige iz cikla strogo zaupno in se med prebiranjem blazno dolgočasil. možakar se preprosto prične vrteti v začaranem krogu in se ponavlja. kot sem rekel, ne vem kakšna je RVK, vendar glede na odzive, ki jih prebiram, ni nekaj blazno izjemnega.

  -st0

  p.s. zelo rad pa prebiram njegove zapise v dnevniku ;)

  6.08.2007 ob 14:29 | Permalink
 23. PF je napisal:

  Sem si hotela knjigo izposoditi za dopust, pa je v Mestni knjižnici ljubljanski seveda ni za dobiti, so vse izposojene. Potem sem jo hotela kupiti, a za skoraj 65 EUR bi trilogijo želela najprej prebrati. Zato sedaj čakam in prežim na izposojevalce, kdaj jih morajo vrniti v Knjižnico.

  Sem pa iz avtorjevega užaloščenega odgovora na Hratsaričino kritiko v Mladini razumela, da knjigo bolj kot roman, prodaja kot psihološki učbenik za osebno rast. Hm… vrste za izposojo se mi ne zdijo več tako dolge. :)

  13.08.2007 ob 19:02 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. [...] že ponoči in čakal na objavo.. london pa je me danes prehitel s precej podobnim razmišljanjem.. Kritika dobre knjige! 0% [...]

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !