Pojdi na vsebino

SabIna oBOLNAr

Ko sem ze pocasi zacel toniti v sladek dremez, kateremu seveda sledi samo se “dobro jutro” me nenadoma predrami zapis, katerega je objavil Had! No ja, zapis v originalu ni njegov – itak pa tam vse zveste. Podobno preberem pri Kameleonki, za finale pa se – mah,  saj ne vem ce bi zapisal.  Ok, ob koncu tega zapisa! 

Torej, le kdo je ta “f….g” Sabina, ki na vsak nacin hoce postati zvezda tega tedna? Ceprav res utrujen od pakiranja ( mimogrede, spakiral sem cisto vse majice – nasa sicer ne bo zadovoljna, a imam zanjo eno veliko bomboniero  ;)  ), sem na guglu vseeno odtipkal njeno ime in priimek! Prvi  zadetek, je zapis o njej in njenih nebulozah v Mladini, ki sega v daljno leto 2000! Dizaster! Ze takrat je mlatila prazno slamo in ocitno jo se vedno.  Po se nekaj drugih zapisih, sem hitro ugotovil, da zenska ocitno potrebuje pomoc in se seveda iz povsem humanitarnih razlogov pomiril.  Malce soka je bilo le se trenutek za tem, ko sem na netu, nasel njeno sliko. 

ugly_lady.jpg

Edit: Seveda nisem siguren ce je to ona! V bistvu mislim da ni,  ceprav mi je stric Google med zadetki pokazal tudi to sliko. Baje obstaja cela vrsta slik, katere je oBOLNArjeva skoraj tedensko menjala ob kolumnah…….jebi ga!  Ocitno,  je gospo tezko zadovoljitit! Celo sama s sabo ni zadovoljna…

 • Share/Bookmark

28 Komentarjev

 1. blogarblogar je napisal:

  :)

  na Kleku sedijo pa čakajo…

  8.08.2007 ob 01:27 | Permalink
 2. lonDONlonDON je napisal:

  blogar, si me prehitel s komentarjem! :) Sem se sliko nalagal in hkrati vrgel ven tisto o carovnicah! Gremo spat!

  8.08.2007 ob 01:30 | Permalink
 3. blogarblogar je napisal:

  hehe pametno… dan danes nikoli ne veš kdaj te lahko ugrizne nazaj… lahko noč

  8.08.2007 ob 01:31 | Permalink
 4. Fetalij W. TyschewFetalij W. Tyschew je napisal:

  :lol: po opisu sodeč sploh nočem vedet, kdo je to… :D

  8.08.2007 ob 04:13 | Permalink
 5. had je napisal:

  mogoce bi lahko razpisali nagrado na njeno zaresno fotko :) podobnost s tisto zgornje sliko je res zgolj in samo plod vase domisljije :evil:

  8.08.2007 ob 05:05 | Permalink
 6. danajadanaja je napisal:

  kateri blog pa je Obolnarjevo tako razjaril? ;)

  čisto moje mišljenje….. obolnarjeva je potrebovala novo kost, nov škandalček, da se bo o Oni govorilo. Verjetno je opazila, da se je to zgodilo, ko so odkrili krajo MM, in to celo objavljeno v ONI, pa bo Obolnarjeva tole tržila dalje. Zato blogerji, ne preveča nasedat provokaciji. p.s. prepričana sem, da tudi MM ni všeč, da jo tako vlači iz One v One

  8.08.2007 ob 06:31 | Permalink
 7. Vale je napisal:

  Očitno Ona ni več dovolj brana … je blo treba res kost vrečt …

  8.08.2007 ob 07:26 | Permalink
 8. Vale je napisal:

  http://www.razsodisce.org/razsodisce/arhiv.php?nid=34

  8.08.2007 ob 07:30 | Permalink
 9. lonDONlonDON je napisal:

  Ja, Ukrocena! Tudi na podlagi tega zapisa lahko vidimo, kaksen nacin “dela” ima oBOLNArjeva…

  8.08.2007 ob 07:48 | Permalink
 10. chefchef je napisal:

  Ona je že tako ali tako oduren časopis.

  Obolnaričine kolumne so pa taka katastrofa, da se je bog usmili. Enkrat sem jo videl celo po TV in nisem mogel verjet, da tudi v resnici izgleda tako kot na slikah.

  Zoprna, zatežena, zakompleksana, jezna na ves moški svet in na sodobno družbo, rešiteljica otrok, ki živijo v zafuranem svetu, sočustvovalka s Cigani, ženska, ki je dovolila objavo intervjuja z Milico Makoter (na lepem drži z barabami ?!?!?)…

  Z njo je definitivno nekaj narobe in to bistveno bolj kot z blogerji.

  Sam sem njene odurne uvodnike, ki poleg vsebinskih, ne upoštevajo nobenih slogovnih kriterijev nin so na nivoju povprečnega gimnazijskega maturanta, včasih tudi prebiral in vedno, ampak čisto vedno, popenil.

  Potem sem nehal brat. Ker je še manj kredibilna od Miheljaka.

  8.08.2007 ob 08:02 | Permalink
 11. Vale je napisal:

  Sem že napisala pri Kameleonki. Ona je postala revija žensk, kot jih opisuje chef. Na eni strani v Oni najdeš članke o tem kako uboge so samske mamice, kako se ženskam na sploh godi krivica in podobne klamfe, ko pa obrneš list, pa se na njem bohoti reklama o pripomočkih za hujšanje, ki ti zagotovijo 10 kil manj v treh dneh … pesek v oči … si mečejo … same sebi … urednica z novinarkami ter “zveste bralke” … ujete v žensko telo se jim godi krivica vedno in povsod …

  8.08.2007 ob 08:31 | Permalink
 12. kameleonka je napisal:

  Ampak čudno se mi zdi, da ob vseh rošadah na Delu eni kljub vsemu ostajajo prilimani na svoje stole…

  8.08.2007 ob 08:52 | Permalink
 13. Vale je napisal:

  Eh, saj pa veš kateri imajo prilimane riti …

  8.08.2007 ob 09:00 | Permalink
 14. Karmen je napisal:

  Kot sem že zapisala:

  Dejstvo je, da večino blogerjev, ki sem jih osebno spoznala do sedaj – so srčni, normalni in zelo socializirani ljudje.

  Pika!

  8.08.2007 ob 09:09 | Permalink
 15. chefchef je napisal:

  V tej zagamani Oni sem že doživel obširen članek o odvečnosti pretiranega zapravljanja za novoletna darila. Naj kupujemo samo malenkosti itd.

  Zraven je bila priloga s predlogi za darila.

  Denimo Omega ure za 150 jurjev, dragi kompleti spodnjega perila, razna krama za nabiranje prahu v vrednosti nad 10 jurjev ipd.

  Revija je postala tudi super čtivo za hipohondre.

  8.08.2007 ob 10:42 | Permalink
 16. Vale je napisal:

  @Chef seveda … najprej pomanjkanja samozavesti razočaranim ženskam pritrdijo kako so boge, kako jih vsi (beri moški in samozavestne ženske) zapostavljajo oziroma so z njihove strani diskriminirane, potem jim v naročje položijo nasvete kako pridobiti samozavest in nato seveda zraven še ponudijo samozavest serijsko (beri kup budalaštin … od krem proti celulitu, do past za bleščeče zobe, do dragih cunjic in nakita) …

  8.08.2007 ob 11:03 | Permalink
 17. kameleonka je napisal:

  Chief točno to sem opazila tudi sama: V uvodniku se naprimer zgraža nad vsemi dietami tega sveta in posledično nad ljudmi, ki hujšajo, v nadaljevanju pa zasledimo članek o hrani z nizkim glikemičnim indeksom, recept za solato gospe Makuc, ki vsebuje tri liste solatke, par rezin paradižnika in pest pinjol. Sledi stran z anoreksičnimi manekenkami in tako naprej… Da ne omenjam reklame v stilu: Zgubile boste 20 kg in mož vas bo spet imel rad!”

  8.08.2007 ob 11:14 | Permalink
 18. cherry je napisal:

  U nekem uvodniku je briljantno ugotavljala kako smo lahko besedo kura, ki označuje zdravo žival, uporabili za nekaj tako groznega kot je hiranje ženskih telesc (kao shujševalna kura).

  Gospe ni prišlo na misel, da je beseda morda latinskega izvora in pomeni lečiti/zdraviti. Bistroumno in v njenem slogu.

  She’s fake all over

  8.08.2007 ob 11:39 | Permalink
 19. dronyxdronyx je napisal:

  @Karmen jaz nisem srčen, normalen in zelo socializiran. Z Obolnarjevo se načeloma strinjam, čeprav nisem zadeve prebral. Blogi so geto, umazana ulica, ki je pokvarila Mojco Mavec.

  8.08.2007 ob 12:26 | Permalink
 20. robert79robert79 je napisal:

  Za njeno zdravje si je le zaželeti, da tegale ni videla.

  8.08.2007 ob 12:34 | Permalink
 21. jaško je napisal:

  jst bi se čist strinjal s chefovim opisom njenih kolumn … vsakič ko sem jih bral sem zraven postal kar živčen in mi res ni jasno kaj je z žensko narobe, da ima tako zagrenjeno življenje in tako zakompleksana razmišljanja?!

  8.08.2007 ob 13:01 | Permalink
 22. dronyxdronyx je napisal:

  @Chef jaz običajno novoletna darila shranim za eno leto in zapišem kdo mi je kaj dal. Drugo leto pa dam darila naprej samo pazim, da ne dobi nekdo podarjenega pomotoma nazaj. Toliko sem pa zvit.

  8.08.2007 ob 13:05 | Permalink
 23. Vanja je napisal:

  jah Obolnarjeva resnično posplošuje ampak, ko sem prebrala komentar Chefa sem se vprašala, če le nima morda nekje tudi malo prav. Chef v svojem sestavku namreč skoraj upodablja blogerja kakršnega kritizira Obolnarjeva. Čeprav po branju njegovih blogov menim, da ni takšen ves čas. Ampak v jezi primitivno sesuva in kritizira brez argumentov in se opredeli na črno belo.Ona niti ni slaba revija, je ena boljših “ženskih” lahkotnejših revij. Glede MM- se strinjam, da je izgubila kredibilnost in da je smešno za njeno stranpot kriviti blogerje. Pa je Obolnarjeva v resnici to tudi naredila ali so se vzele njen besede izven konteksta? Če je potem je to isto kot je nareidl Crnovič-ko je za Mojčino krajo-skorajda prelevil krivdo na gospo Kolarjevo, ki je krajo odkrila.

  8.08.2007 ob 14:15 | Permalink
 24. Karmen je napisal:

  Dr Onyx, srce, nisem posploševala na VSE blogerje. Napisala sem: “večino blogerjev, ki sem jih osebno spoznala… “

  Tebe še nisem osebno spoznala in večina ne pomeni, da so to vsi :- )

  Ampak, sej te razumem, veš.

  8.08.2007 ob 14:44 | Permalink
 25. lonDONlonDON je napisal:

  Upam, da se bo oBOLNArjeva v naslednji kolumni razpisala in razlozila, kako je z marketinsko potezo, dvignila prodajo famozne revije! :evil:

  8.08.2007 ob 20:02 | Permalink
 26. chefchef je napisal:

  @Vanja: če zate ni argument za bedno revijo dejstvo, da nima nobene uredniške politike, potem tudi prav.

  9.08.2007 ob 07:08 | Permalink
 27. markopigacmarkopigac je napisal:

  Evo je -> Ona

  10.08.2007 ob 14:33 | Permalink
 28. Anja je napisal:

  Pozdravljeni,

  po naključju sem naletela na nekaj blogerskih komentarjev, ki so izkazovali nelagodje in jezo zaradi uvodnika Sabine Obolnar, objavljenega v reviji Ona. Kot berem tu, ste pišoči večinoma nezadovoljni nad omenjeno, ker “najprej pomanjkanja samozavesti razočaranim ženskam pritrdi, kako so boge, kako jih vsi (beri moški in samozavestne ženske) zapostavljajo oziroma so z njihove strani diskriminirane, potem jim v naročje položi nasvete, kako pridobiti samozavest in nato seveda zraven še ponudijo samozavest serijsko”. Ono dokaj redno prebiram in moram reči, da nikoli nisem dobila občutka, da bi revija ženskam pritrjevala ob njihovi “majhnosti, zapostavljenosti in sploh odstavljenosti od celotnega civiliziranega sveta”. Objavljeni intervjuji so povečini opravljeni z ljudmi, ki povejo veliko življenjskega in bogatega (naj pri tem samo izpostavim intervju z Manco Košir, enkratno žensko, publicistko, pisateljico in izredno profesorico novinarstva). Strani, namenjene telesni negi potemtakem tudi hujašnju), so v današnjih ženskih revijah stalnica, za nekatere, tudi zame, nujno zlo; kljub temu da se tem stranem ne posvečam v enaki meri kot drugim vsebinam revije, pa trdim, da ima revija Ona ta vidik v primerjavi z drugimi revijami precej bolj okleščen in strokovno podkrepljen z mnenji in nasveti strokovnjakov. V prilogah Zdrava ona, ki so tematske, je vedno ožarjenih več vidikov obravnavane problematike; tema torej ni obravnavana površno in instantno, kot je navada v drugih ženskih revijah. In kar zadeva uvodnike: sama Sabino Obolnar spoštujem, ker svoj medij odgovorno uporablja za opozarjanje na socialno ogrožene skupine in tako prevzema resnično nalogo medija, ki naj bi bil glasnik dobrega in odgovornega, ne pa ustvarjalec masovne panike in slabe atmosfere s stalnim navajanjem črnih kronik. S tem, ko pravim, da gospo in njen pogum spoštujem, ne trdim, da se v vseh njenih pogledih strinjam. Večinoma pa se. Uvodnika, ki je obravnaval blogerje, nisem prebrala, zato ne bom polemizirala v zvezi s tem. Menim pa, da bi morale biti kritike zgoraj pišočih bolj argumentirane (kar se tiče revije Ona), saj je iz navedenega razvidno, da pisci revije niso pozorno prebrali in si o njej niso ustvarili celostnega mnenja, temveč jih je pri pisanju vodila jeza zaradi izražene kritike Sabine Obolnar in površna slika, ki so si jo ustvarili (zgolj med listanjem ali poglobljenim branjem?) o reviji, ki jo imenovana ureja. Folklora, da na kritiko, kakršno koli že, odgovoriš s pljuvanjem in še bolj neutemeljeno kritiko se mi zdi tipično slovenska, za kar mi je iskreno žal. Najbrž mi ni potrebno izdatno razlagati, koliko slabe volje je bilo dodatno sprožene ob pisanju (in branju) zgornjih zapisov. Mislim, da je komunikacijska kultura v Sloveniji zelo na psu, ker vsako kritiko, četudi je argumentirana, (ob tem ne pravim, da je kritika o blogerjih absolutno argumentirana) nagonsko razumemo kot žalitev in provokacijo. Ob tem se sprašujem, ali nam tovrstne provokacije niso vsaj malo všeč – biti razjarjen in v svoji “ustvarjalni agresiji” še dva tedna brusiti jezik. Malo akcije, kaj? Nekaj se nam dogaja! Kot rečeno, uvodnika o žgoči temi (ne vem, ali je glede na datum še vedno žgoča) ne poznam, vendar se mi zdi, da je treba vsako tako mnenje, ki je morda v nasprotju z našim, prebrati previdno in večkrat – šele potem, ko smo dovolj prepričani (povsem ne moremo biti nikoli), da smo mnenje razumeli v celoti, imamo “pravico”, da se na mnenje odzovemo. O pravicah in svobodi je dandanes nevarno govoriti, saj so pravice vsakega človeka svete in nedotakljive in še, kar je najbolj zaskrbljujoče, neomejene (tisti drugi del, da moja svoboda sega do tam, ko tebe ne omejuje, se izgublja!). Neomejeno si torej lahko jemljemo “pravico”, da nekogaršnje mnenje spluvamo in žolčno podmažemo z žaljivkami. Saj imamo pravico do izražanja mnenja?! Res je, a tudi tisti, ki nas je spodbodel k izražanju, jo ima. In potem se slovenski blogerji jezijo, ker ima Sabina Obolnar takšno mnenje, kakršnega pač ima. A to je popolnonma njena stvar – razlika je le v tem, da lahko ona s pomočjo svojega medija svoje mnenje učinkoviteje sporoča, kot če bi to počela v zasebnih krogih. Absurdno je, da njeno mnenje ali pač mnenje katerega koli človeka izzove toliko jeze in agresije. Takšno je njeno mnenje in pika. Vse, kar lahko (smejo!) izzvani (ali bolje, tisti, ki se počutijo izzvane), storijo, je, da izrazijo svoje nestrinjanje. Rekla sem nestrinjanje; pojem večini zgornjih in ostalih komentarjev zaradi svoje “mile” narave ne ustreza. Če rečem, da denimo ne maram mesa, ali lahko potemtakem pričakujem nesramne napade? Če se vam to zdi absurdno, ne razumem, zakaj je z mnenjem o blogerjih kaj drugače. Razlika je le v tem, da je v drugem primeru obranavana (kritizirana?) skupina ljudi, ki se ob tem izraženem mnenju počuti razžaljene in napadene. Pri tem naj povem, da je vsak za občutke, ki jih čuti ob reakcijah drugih ljudi, odgovoren sam. Če ste se blogerji ob uvodniku Saine Obolnar počutili napadane in neposredno izzvane, ste za to odgovorni (krivi?) sami. Gospa med pisanjem najverjetneje ni imela pred očmi konkretnih ljudi, ki bi jih namensko želela prizadeti, ampak je, poanvljam, zgolj povedala svoje mnenje. O mnenjih pa je brezpredmetno ugotavljati, ali so pravilna ali ne. Lahko so zgolj prenagljena! Če je torej kogar koli prizadelo ali drugače sprovociralo njeno pisanje, bi se moral pred žolčno reakcijo vprašati, ZAKAJ ga je sprovociralo. Je razlog v tem, da je morebiti kaj včasih res, ali gre zgolj za nasprotovanje napisanemu in nestrinjanje? Meni osebno se zdi bloganje na nek način ekshibicionistično početje. Ritual pisanja dnevnika je postal javen, velika količina zasebnega se izgublja že itak. Ampak to je moje mnenje! Z bloganjem ni nič narobe, dokler ohranja nek nivo govora (s tem mislim na to, da je govor civiliziran in žaljiv govor umaknjen). So zanimiva komunikacija in najbrž omogočajo svojevrstno ohranjanje stikov. Naj torej zaključim: želim si, da bi bilo v prihodnje več tolerance, tako v “živem” svetu kot tudi na medmrežju, in da bi bile besede bolj pazljivo izbrane. Vse izrečeno je v tem mediju pač edini kriterij za ustvarjanje vtisa o nekom. In če sem koga nehote razjezila: večkrat preberi ta sestavek in mi odgovori tako, da se lahko od tebe česa naučim. Lep pozdrav vsem,

  Anja

  12.04.2009 ob 14:33 | Permalink

4 Trackbacki/Pingbacki

 1. [...] uvodnik v neki reviji SabIna oBOLNAr Odgovor Sabini Obolnar, odgovorni urednici One O, bolna Sabina Nek uvodnik v neki reviji Blogerji – [...]

 2. [...] teme: Nek uvodnik v neki reviji Odgovor Sabini Obolnar Sabina oBOLNar [...]

 3. [...] dobesedno1. Po prebiranju hadovega, dr.onyxovega in londoneovega bloga, sem naletel na tole samooklicano osnovnošolsko učiteljico, ki se v razredu dere: [...]

 4. [...] nekakšni aferi s Sabino Obolnar, o kateri so pisali had, Tomaž Kovačič, Dr. Onix, lon DON in drugi, se je tudi v reviji Jana pojavil članek o [...]

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !