Pojdi na vsebino

Avtosola in njeni ucinki na cesti!?

Priznam. Ne spadam med ravno vzorne voznike. Nikakor, pa ne med objestne – da se razumemo. Glede objestnosti na cesti, v bistvu raje ne bom razpredal, ker me nemalokrat prime, da bi komu objestnost, ki jo kaze za volanom, prezentiral “prakticno”, na precej neprijeten nacin – ob vozilu. Pa pustimo to za naslednjic.

Zadnje case za volanom razmisljam, kaj me bolj moti. Neumne omejitve hitrosti na posameznih odsekih, ali vozniki, ki s temi omejitvami ze kar bolano pretiravajo? Danes, bi enemu od teh Cestnih Ekspertov, namrec skorajda spremenil videz njegovega zadnjega dela vozila – ne prvic! Med voznjo od Brezovice proti Dolu, smo v koloni drveli cca 55 km in glej ga zlomka! Naenkrat, voznik pred menoj mocno pritisne na zavore, kar je botrovalo splosni paniki pri meni, se vecji pa za menoj! Mozakar, ( je podatek, da ze precej osivel in nabit na volan pomemben? ) je opazil znak 50 in ga vec kot dosledno v trenutku uposteval! Za vsak slucaj, je hitrost zmanjsal na 40! OK! Razumem, da je upostevanje hitrosti pomemben dejavnik k preprecitvam vse hujsih nesrec, ki se dogajajo. Razumem tudi, da so kazni za prekoracitev nenormalno visoke. Ne razumem pa nekaterih debilov na cesti, ki so popolnoma brez obcutka za volanom in tudi tam, kjer je omejitev 70 ali celo 90, za vsak primer, vozijo 40! Sam bi taksnemu vozniku prav tako kot objestnemu divjaku, dal enako kazen! Zakaj? Ce komu ni jasno, naj prav tako svoj izpit pri prici vrze v smeti.

Se hujsi primer, pa so avtosole. Vem, da vozniki, ki se ucijo in svicajo za volanom niso nic krivi! V bistvu, ni kriv niti instruktor. Vendar pa pomislite, koliko casa, bi se na isti relaciji vozili, ce bi upostevali prav vsa pravila, ki jih mora upostevati avtosola. Ce odmislimo omejitev hitrosti, pa pomislimo na vsa neumna ustavljanja v kriziscih in prehodih za pesce. Da o morebitnih prehitevanjih traktorjev, kolesarjev in drugih “ovir” ne pisem. Kako bi potekal promet, ce bi se prav vsi vozniki na cesti, strogo drzali vseh debilnih pravil. Za prihod v sluzbo in in iz nje, bi 24 ur zagotovo bilo premalo!

Jebenti ponedeljek!

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark

9 Komentarjev

 1. šušišuši je napisal:

  veš kako je fajn peš hodit, manj debilov srečaš. Sicer pa se lahko pritožuješ, ko se bo nekdo pred teboj ustavil na pospeševalnem pasu za na avtocesto, ko imaš že vsaj 80 not. Še zdaj mi je žal, da ji nisem stran vrgal vozniške :D

  Kaj pa tale v avtošoli dela? Če ji kdo da izpit, jih je treba ubit :D

  26.11.2007 ob 20:42 | Permalink
 2. minnieminnie je napisal:

  Ali pa tisti, ki se vedno peljejo nekje 70km/h. Naselje, hitra cesta, nima veze. In potem razlagajo, da kako so oni previdni in zmerni vozniki, nikoli ne divjajo!

  26.11.2007 ob 21:07 | Permalink
 3. lonDONlonDON je napisal:

  Suska, ja tale v avtosoli je en klasicen primer :) Ne ves a bi se smejal al jokal.

  Bogi instruktor hehe
  26.11.2007 ob 21:57 | Permalink
 4. šušišuši je napisal:

  meni se je inštruktor zasmilil :D

  26.11.2007 ob 22:00 | Permalink
 5. chefchef je napisal:

  In če bi spremljal promet za menoj toliko kot sem ga moral v avtošoli, bi se tudi zaletel. Pizda, četrtino časa je treba gledat v notranji vzvraten špegu, četrtino v levega in četrtino v desnega zunanjega.

  Vmes pa pogledaš, če se ne boš zaletel komu v rit.

  27.11.2007 ob 07:24 | Permalink
 6. bunny je napisal:

  Ne smemo pozabit da smo vsi enkrat bili vozniki začetniki…sploh jaz,ki bom kmalu stara 4 mesece ;)

  27.11.2007 ob 12:34 | Permalink
 7. Radirka je napisal:

  Kaj bo ko bom jaz prišla končno tam pri 50 na cesto. Pa še načrt, da bo moj prvi avto avtodom…lp Radirka

  28.11.2007 ob 16:46 | Permalink
 8. Fetalij W. TyschewFetalij W. Tyschew je napisal:

  :lol: zakon zapis :D tisti video spodaj pa… gledal… in nekje po minuti in pol nisem mogel več… že enkrat prej :D

  Cestni Expert hahahahaha

  28.11.2007 ob 18:51 | Permalink
 9. Hamter je napisal:

  Lol ,.. ma sej je avtošola še kar pametna stvar no.

  20.12.2011 ob 17:11 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !