Pojdi na vsebino

Kje hudica naj parkiram v Ljubljani?

Vceraj ob enih popoldan, sem se pripeljal po Zoisovi in vehementno zavil levo proti Starem trgu, saj so me v Spajzi cakali skampi – no ja, vsaj mislil sem da me! Kakorkoli, namesto tistih skapmov, ki jih nato itak nisem dobil, sem se skoraj zaletel v enega od Jankovicevih stebrickov – mamicu mu $^&^ Torej kam naj sedaj parkiram? Zapeljem se na drugo stran Ljubljanice in poiskusam sreco na Bregu, Novem trgu in Zoisovi. Ja seveda. Nato se zapeljem na Kongresni trg kjer ugotovim, da spadam ali med kretene ali pa med vecne optimiste. Ze precej jezen, se zapljem do parkirisca pred Maxijem ki ga iz znanih razlogov itak sovrazim in vidim, da je tudi tam kolona. Zavijem proti Operi in zaokrozim mimo Penjasa…..Pa kaaaaam naj parkiram? Jebenti! Jankovic, zaradi mene zapri vso Ljubljano z okolico, vendar mi zato omogoci normalen javni promet, ki ga bom z veseljem uporabljal! Se dobro, da je bil petek! Kaj ce bi bil ponedeljek!? ;) Aha.. na koncu sem parkiral nekje na Prulah, na koscku plocnika, ki je bil se prost.

No, ko pa me mala zapeljivka zvecer takole pogleda, me pa ne moti vec ne Jankovic, ne njegovi stebricki, se manj pa jebena parkirisca, ki jih itak nikoli ne bo dovolj.

phpqvtnbepm.JPG

 • Share/Bookmark

15 Komentarjev

 1. šušišuši je napisal:

  Jaz sem zadnjič pešačla od rudnika čez staro ljubljano…in potem nazaj do avta…Ne vem, zakaj sem se sploh peljala do rudnika. Bi bilo isto, če bi šla od doma peš.

  Nehaj onesnaževati in hodi peš! ;)

  5.01.2008 ob 10:28 | Permalink
 2. irenairena je napisal:

  jst povsod pridem z busom :cool:

  5.01.2008 ob 11:21 | Permalink
 3. mojcasmojcas je napisal:

  Jaz sem že pred kakima dvema mesecema obupala nad parkplaci v centru in odslej vedno, ko pridem v LJ parkiram na plačljivem parkirišču na železniški, prej pa leta in leta nisem nikoli plačevala parkirnine v LJ. Ampak raje dam tisti evro-dva kot pa da po nepotrebnem izgubljam čas. Itak se mi pa vedno mudi in npr. najdet parkplac okoli RTV je svojevrstna umetnost. Z železniške pa vedno pridem povsod, kamor sem ponavadi namenjena, zelo hitro. Pa še mal se sprehodim :D Takle mamo. Tamala je cel cukr :)

  5.01.2008 ob 11:25 | Permalink
 4. Pi.RomanPi.Roman je napisal:

  Ali pa narediš tako, kot je danes Hribar v Moji soseski razlagal. Njegova računica je takšnale: cel mesec parkira kjerkoli na pločniku, dvakrat na mesec plača kazen, kar pa je še vseeno ceneje, kot če bi koristil parkirno hišo.

  5.01.2008 ob 12:51 | Permalink
 5. chefchef je napisal:

  @Pi.Roman: S Fotrom sva imela enako računico. Seveda je to nesramno.

  @London: Zakaj ne parkiraš v skoraj praznih garažnih hišah? OK, drago kot žafran, ampak očitno edina prava alternativa, poleg bicikla (razumem te, da nočeš na avtobus, ker je ogaben). Sicer so pa Prule odlična izbira, ja, ker je vsaj zastonj.

  5.01.2008 ob 17:54 | Permalink
 6. lonDONlonDON je napisal:

  Susi, ja to mas pa prav! Na Rudniku se pa ziher vedno najde za parkirat! Irena, kaksne probleme moras met potem sele ti! S parkiranjem tako velikega avta mislim! Mojcas, potem je najbolj, da v Lj kar z vlakom hodis! Sigurno ceneje! Piromancek, pa kdo mi garantira da me bodo dobil samo dvakrat na mesec? Chef, med tednom cez dan, zna bit tud tam problem! Kar pa se cen tice pa itak brez komentarja. Tu bi se dodal, da ti pod maxijem na blagajni racun sprintajo v centih in to iz ene predpotopne blagajne. Na sipi pa je listek, kjer se opravicujejo, da racun ni v evrih zaradi “logisticnih” problemov. Banda! Kljub oderuskim cenam, niso sposobni kupiti normalnega racunalnika s programom v evrih. Sem hotu prav poslikat in o tem post napisat, pa se mi ne da. Al pa sploh nebi znal povedat tisto kar hocem, temvec bi sam pizdil. ;)

  5.01.2008 ob 22:14 | Permalink
 7. Black Betty je napisal:

  Najboljše javno prevozno sredstvo je kolo!!! ;) Najhitreje prideš mimo vse pločevine, usput zgaziš še kakšnega neumnega in napol slepega pešca, ki se sprehaja po rdeči kolesarski, pa še s parkiranjem se ti ni treba ukvarjat. Pa pozim sploh ni tako mrzlo, ker se itak prešvicaš ko goniš becikl. DA ne omenjam kurjenja kalorij.. aaaa .. ;) ))

  5.01.2008 ob 22:22 | Permalink
 8. lonDONlonDON je napisal:

  Betka, ne delaj se lepo! Ti si itak vec u luft kot na tleh! Saj res! A tam ti lahk spodrsne?

  5.01.2008 ob 22:29 | Permalink
 9. Fetalij W. TyschewFetalij W. Tyschew je napisal:

  jeba je to ja. kaj šele zame, k moram vlak okol prevažat :mrgreen:

  6.01.2008 ob 09:04 | Permalink
 10. zlobazloba je napisal:

  Vse v redu in prav, ampak mene še vedno zanima, kaj hudiča se je zgodilo s škampi???

  6.01.2008 ob 10:47 | Permalink
 11. lonDONlonDON je napisal:

  Ja Zloba! Skampi naj bi me v bistvu cakali v Taverni, ki je bila zaprta. Zato, se je druzba, s katero sem bil dogovorjen preselila v Spajzo, kamor pa zaradi jebenga parkiranja 5 kilometrov stran od destinacije, nisem prisel pravocasno. Ze cez pol ure, sem imel namrec ze naslednji sestanek….. Mah pozab.

  6.01.2008 ob 11:47 | Permalink
 12. Levinja je napisal:

  Joooo kako lušno dete!!Lej kako gleda,živček mali! Ati,ob njej pa lahko pozabiš na vse slabe stvari.

  6.01.2008 ob 11:49 | Permalink
 13. Freycha je napisal:

  No, v MB hvala bogu še ni takih problemov s parkiranjem. V LJ me pa v centru že toliko časa ni bilo, da ga verjetno sploh ne bi več prepoznala. V bistvu odkar sem v MB preseljena; torej cca 2.leti in pol….

  London koliko ima pa Hana že kaj kil? Madonca je lepo “zaobljena” ;-)

  6.01.2008 ob 13:36 | Permalink
 14. mojcasmojcas je napisal:

  Lon Don, ja če mi ti do bajte tire položiš :D drugače pa bi se ziher vozila z vlakom, če bi v naših vokojebinah imeli ta luksuz ;)

  7.01.2008 ob 11:00 | Permalink
 15. chefchef je napisal:

  Garaža pod Maxijem je itak dobra samo če v trgovini kupuješ robo. Včasih je bilo dovolj 5 jurjev, na koncu so, mislim, zahtevali že 15 jurjev, haha.

  Najbrž je danes že 100 evrov. To je tudi edini dober učinek podražitev…prej nabereš 100 evrov za “brezplačno” parkiranje.

  7.01.2008 ob 12:18 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !