Pojdi na vsebino

Bi Slovenci prav tako stali za svojim športnikom?

Vsi vemo, da je srbski plavalec Milorad Čavić na podelitvi medalj, minulega EP v plavanju, nosil majico z napisom Kosovo je Srbija. Sledil je suspenz iz prvenstva, s strani mednarodne plavalne zveze. Pravilno! In?

Srbska javnost je kakopak, potezo mednarodne plavalne zveze obsodila, Čavića pa razglasila za skoraj narodnega junaka. Še več! Predvsem zaradi te poteze, je nemudoma dobil sponzorja, celo državnega, ki mu je namenil 40.000 dolarjev pomoči, pri pripravi za OI v Pekingu. Srbska javnost je navdušena in potezo pozdravlja. Nehote, se mi poraja vprašanje, kako bi ravnali Slovenci. Vem, da to nima veze z dopingom, a vseeno lepo vidimo, kako slovenska javnost ne najde lepe besede za našo Joli, na katero smo bili še nedavno tega vsi preprosto navdušeni. Ja, izgleda, da je grešila, čeprav ona še vedno trdi drugače. Ok! Preprosto. Na OI v Atenah, je naša Joli, bila na dopingu! Tam je bila čista in tam tudi osvojila medaljo za našo državo. A kljub vsesplošnemu veselju, ki nam ga je takrat omogočila, je sedaj med “rajo” le še Joli, ki je bila ujeta na dopingu in nič drugega. Slovenci smo res zaj……!

Vprašanje? Ne morem si priti na čisto, kako bi Slovenci reagirali, če bi naprimer Tina Maze, ob zmagi v svetovnem pokalu, med podelitvijo, nosila majico z napisom “Piranski zaliv je Slovenija”. Mednarodna smučarska zveza, bi jo suspendirala, Slovenci pa….. ja, edino kar sem siguren je to, da ne bi stopili skupaj tako kot Srbi.

 • Share/Bookmark

7 Komentarjev

 1. Dizzy je napisal:

  ne verjamem, mislim, da bi ji stopili v bran.

  Jolijin doping je vseeno nekaj drugega, kot pa če nosiš “patriotsko” majico.

  enostavno – Joli očitno JE grešila (če je, ve samo ona) in nam zasadila dvom, medtem, ko bi Tina Maze enostavno samo predstavila svoje “patriotsko” mišljenje. v katerem ne bi bilo dvoma…

  31.03.2008 ob 08:26 | Permalink
 2. had je napisal:

  odlicna iztocnica.. res je.. slovenci smo precej drugacen narod kot srbi.. oni imajo nacionalno zavest, mi pa jo imamo samo toliko casa, dokler je kdo od nasih na prvih mestih.. kasneje se vse spremeni in je treba taiste osebe pokopati..

  in ce bi se zgodilo tini maze to, kar se je cavicu, bi pri nas ljudje obsojali njeno dejanje.. ker bi bilo drugacno, ker ne bi bilo v skladu s “pravili”.. slovenci pac ne prenesemo “drugacnosti” v kateremkoli pomenu!

  31.03.2008 ob 08:53 | Permalink
 3. lonDONlonDON je napisal:

  Dizzy si siguren, da se ne bi našli takšni, ki bi znali povedat, da politika nima kaj iskati v športu? Pa še prav bi imeli – po eni strani. Had, ja mislim, da je to lep primer, kako in v čem se razlikujemo v miselnosti od “balkancev”. Torej, le ni vedno slabo, kar je “balkanskega”! ;)

  31.03.2008 ob 09:24 | Permalink
 4. bežeči norec je napisal:

  Še zmeraj se ima pa Joli bolje kot kakšen kolumbijski nogometaš :evil:

  31.03.2008 ob 09:43 | Permalink
 5. chefchef je napisal:

  Mešanje politike v šport je pobalinstvo, vredno vse obsodbe. Da so Srbi poseben narod, je pa tudi jasno. To še ne pomeni, da se nisem hahljal, ko sem videl tipa v tisti majici – točno sem vedel kaj bo: postal bo narodni heroj.

  Če bi ga tako lomila Tina Maze, bi njeno ravnanje obsodil, čeprav se seveda strinjam, da je Piranski zaliv naš :)

  O udrihanju po obtoženih dopingiranih športnikih sem pa že na veliko pisal, pa se je name vsa gnojnica slovenstva zlila.

  31.03.2008 ob 09:58 | Permalink
 6. zorro je napisal:

  London, welcome to Slovenia!

  31.03.2008 ob 10:25 | Permalink
 7. bunnybunny je napisal:

  London…saj poznaš stari slovenski pregovor: ” Železo je treba kovati dokler je še vroče.” In ko se to ohladi, ni za nobeno rabo več…tako je to pri nas, žal.

  Sicer pa se tukaj strinjam s Chefom; politika je politika, šport je šport in tega ne bi smeli mešati, ker je že vnaprej obsojeno na propad.

  31.03.2008 ob 11:01 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !