Pojdi na vsebino

Potni list in zaprta usta

Ja, že nekaj časa nisem nič napisal kako in kaj je s Hano! Naj najprej povem, da ima že prvo diplomo! Tisto “pravo”! Osvojila je tečaj čofotanja in si na ta način prislužila nekaj podobnega, kar je njen fotr dobil komaj v mali šoli, ali pa mogoče celo, komaj v prvem razredu! Če me spomin ne vara, so to bili neki delfinčki. Kakorkoli, današnji otroci, so očitno naprednejši! Naslednja zadeva, ki jo moram omeniti, je seveda njeno kotalenje in prevračanje na vse strani. Ne, to še ni kobacanje, bo pa očitno tudi to kmalu prišlo na vrsto. Zaenkrat, se znajde na drug način. Tudi lupinica, s katero sem v začetku imel ogromne težave pri nameščanju v avto je že premajhna. Pri hiši je že nova, sofisticirana zadeva. Novi stolček, katerega se tudi Šumi ne bi sramoval! Potrebno ga je le še namestiti v avto. Upam, da mi bo šlo bolje kot prvič, pred cca sedmimi – osmimi meseci!

ctmpphpeiqznz.jpg  Photo by Marta L.

Smo pa našo Hano prvič peljali tudi na uradno slikanje. Za “ena maj” se namreč odpravljamo južno od Jorasa in seveda bomo nekje na poti,  morali pokazati kdo in od koga je naš malček.  Da je za novi biometrični potni list potrebna res kvalitetna fotografija itak vem, ker sem celo sam imel nekaj prstov vmes, ko se je to pripravljalo. Da pa mora dojenček na sliki imeti zaprta usta, sem pa slišal prvič! Gospodična, ki je opravljala to slikanje, se je počutila neznansko pomembno in mi zagotavljala da drugače slika ne bo dobra! “Zapri usta, zapri usta…… Veste, zadeva je sedaj tako precizna in računalniško obdelana, da zavrne vsako najmanjšo napako na sliki, kar botruje neizdelavi potnega lista” mi je pametovala. “Veste, naša Hana bo stara komaj osem mesecev in nisem prepričan, če ona razume to, kar ji vi sedaj govorite. Ona bo imela usta zaprta takrat, ko bo ona tako hotela in nič drugače.  Zato vas lepo prosim, če vi meni te slike izdelate, kako bom pa jaz urejal na upravni enoti, pa prepustite meni” je bil pa moj odgovor. Slike so bile seveda ok in potni list bo jutri že narejen.

 • Share/Bookmark

5 Komentarjev

 1. jst je napisal:

  Mene je recimo slikala Bunny in sem tudi prez problema dobil biometrični potni list. Aja, pa še fotke sem sam sprintal. Je bil glih Škamp pri men v pisarni in ko je videl kaj delam, je rekel: “Jah, šparat je treba….”

  10.04.2008 ob 13:53 | Permalink
 2. lonDONlonDON je napisal:

  Hja, očitno na upravnih enotah ne delajo probleme ljudem, ki so lepi in fotogenični! Nima veze, sam da je slika! ;)

  10.04.2008 ob 13:57 | Permalink
 3. šušišuši je napisal:

  ok, mene so vprašali, če delam potni list za hčerko, ko sem pri fotografu vzela slike :evil: je pa res, da sem ga v največjem navalu zaradi tega dobila še isti dan :D

  ta gospodična pa ni preveč brihtna…al pa je prvič v življenju videla otroka.

  Hana je cuker!

  10.04.2008 ob 16:16 | Permalink
 4. bunnybunny je napisal:

  Drugič Hano k men pripelji na fotkanje…če je šla jst-ova fotka skozi, ni vrag, da ne bi šla še Hanina. Čeprav je na tej od Martice pravi cukr…kdo zna zna ;)

  10.04.2008 ob 16:58 | Permalink
 5. Freycha je napisal:

  še večja bedarija je, da sva dala Dito fotkat pri menda dobrem mesecu, osebna velja 5.let, meni so pa že priporočali, da ji grem delat novo, ker radi zavračajo, ker se je otroček na sliki v enem letu zelo spremenil! ma ne ga lomit?! meni se pa še ista zdi….. zakaj potem 5. let veljajo in so vseeno tako drage?

  11.04.2008 ob 18:47 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !