Pojdi na vsebino

Športniki – vzor tudi v prometu?

Na poti v službo, sem na Valu 202 poslušal komentar, ki je obdeloval naše vrhunske športnike, ki se vozijo v sponzorskih vozilih in njihovo obnašanje v prometu. Ugotovitev je bila, da so tako,  kot vsak na svojem športnem področju, tudi v prometu lahko le vzor ostalim. Vse lepo in prav. Ravno Aljaža Pegana, ki je na to temo dal tudi komentar, poznam osebno in vem, da je možakar res lahko vzor ostalim,  tako na športnem področju, kot tudi glede obnašanja izven “njegove profesije”. Takšna, je tudi večina ostalih naših prepoznavnih športnikov, ki jih lahko videvamo po cesti, ko se prevažajo z avti, na katerih je izpisano njihovo ime in takšen je bil tudi zaključek komentarja.

V času te radijske debate, sem tako kot vsako jutro, mirno sedel v svojem avtu in se po polžje premikal mimo Brezovice, proti izvozu na obvoznico. In lej ga zlomka! Po makadamskemu odstavnemu pasu, se je mimo vseh nas “debilov” peljal BMW, ki ga je vozil malce bolj zagorel frajer, s kilo želeja v laseh, na avtu pa se je na veliko bohotil napis : NK Interblock.  O naših nogometaših itak nimam najboljšega mnenja, saj IQ večine njih, ki trenutno igrajo slovensko ligo,  verjetno ni ravno visok. Temu primerne,  so tudi predstave po slovenskih zelenicah, katere gledajo le še tisti največji zanesenjaki.

Res ne pretiravam, vendar ravno te BMW -je,  z napisom NK Interblock, videvam po Ljubljani,  parkirane po vseh možnih nepravilnih mestih, pa me do danes to ni zmotilo.  Očitno se v prometu bolje znajdejo kot v nogometu. Vsaj nekaj!

 • Share/Bookmark

17 Komentarjev

 1. šušišuši je napisal:

  pa še grde avte imajo. Jaz dobim ošpice, ko vidim soseda v tem avtu in njegovo vozakanje a la premajhen tič po našem naselju :evil:

  naslednjič ga bom z mojim pešfordom zbila :D

  18.04.2008 ob 10:56 | Permalink
 2. had je napisal:

  @london: ko sem se vozil proti ljubljani, poslusal martincica, je v domzalah pripeljal na avtocesto, cez dva pasova, interblock bmw.. na sreco zavore dobro primejo, tako da sem se lahko varno ustavil za njim..

  sicer sem hotel o tem pisati, pa se mi nekako ni dalo :) ampak si ti napisal precej podobno, kakor bi jaz.. :)

  me je pa ta tema spodbudila k drugemu razmisljanju.. ali imajo mladi sploh se idole v sportnikih? ali jim voznja in prometni prekrski sportnikov sploh kaj pomenijo? v mladosti so bili moji idoli sportniki, bojan krizaj, rok petrovic…. kaj pa ima danasnja mladina? po moje bolj malo..

  18.04.2008 ob 11:05 | Permalink
 3. seamus je napisal:

  hahah Smo imeli včeraj en podoben primer na italijanski avtocesti (več bo CHEF napisal upam, da v kratkem) – en podoben tip v BMW-ju. Baje celo znan fuzbaler – ime sm pozabil, ga pa CHEF ve :D ŽAL!!!! mi je edino, da ga nisem slikal, ko nas je kušval iz svojga BMW-ja. Nepozabno! BMW ni imel reklame, bil pa je v spremstvu Volvota, oba LJ registracija

  @had – poglej kako vozi šele Križaj, on je ja glavni na vasi!

  18.04.2008 ob 11:32 | Permalink
 4. chefchef je napisal:

  Hohoho, London, hotel sem spisat nekaj na to temo… včeraj je en črn BMW serije 5 tako zganjal na poti v Benetke, da sem mislil, da mi bo cel avto razsul.

  Ko me je kreten skoraj nasadil od zadaj, sem odprl šipo in mu pokazal nekaj grdega, pa se je potem pripeljal po desni mimo in mi dal “lupčka”. Skoraj prepričan sem, da je bil to Ermin Raković, zdaj pa preverim in vidim, da tip igra pri Interblocku :lol:

  Daj, povej, a je imel serijo 5, ko je pičil po makedamu? Ker tudi včeraj je potem prehiteval po desni, seveda potem, ko me je kušnil in smo mi skoraj pokrepali od smeha.

  18.04.2008 ob 11:50 | Permalink
 5. lonDONlonDON je napisal:

  Ne ni bil petica! Bila je serija 1, ki jih vozi večina igralcev tega moštva.

  18.04.2008 ob 12:22 | Permalink
 6. chefchef je napisal:

  Aha, potem pa mogoče ni bil Rakovič. Al ma pa privat še klaso 5 :)

  18.04.2008 ob 12:41 | Permalink
 7. Darja je napisal:

  Očitno se tudi po športu pozna kultura športnika. No, jaz pogosto vidim sumljivo parkirane avtomobile raznih misic.

  18.04.2008 ob 12:51 | Permalink
 8. lonDONlonDON je napisal:

  Darja, ta primerjava, da se tudi po sportu pozna kultura, bi mogoce celo lahko drzala! Ceprav imam med prijatelji tudi profesionalnega nogometasa, ki je poleg vseh obveznosti, uspel tudi diplomirati na pravnem faksu in je po vseh merilih, tako kot naprimer Pegan, lahko vzor prav vsakemu mlademu sportniku!

  18.04.2008 ob 16:30 | Permalink
 9. jani je napisal:

  @london: ko sem se vozil proti ljubljani, poslusal martincica, je v domzalah pripeljal na avtocesto, cez dva pasova, interblock bmw.. na sreco zavore dobro primejo, tako da sem se lahko varno ustavil za njim.. Ja pol si pa ti res počasi peljal da si lahko varno ustavil za njim “svaka čast” Ja jaz pa mislim da ste vsi sam folš in se noben nebi branu “grdih avtov” Kmetje ste pa tudi itak vsi opazite avtomobile, ki so polepljeni(seveda padejo v oči), kaj pa tisti ki niso(lahko ga vozi tudi vaša mama – ona tudi nima nič v glavi??) in ki so ..parkirani narobe, prehitevajo….. Pa da kar obtožujete Rakoviča,misice, ja Pegan je pa zelo vzoren voznik ,kar si ga ti videl lahko ti pa jaz napišem kaj o kakšnih športnikih in drugih znanih osebah.

  No saj rajši glejte in pazite kako vi vozite in se ne ukvarjajte toliko z drugimi. Saj vem Slovenija je tako ali tako dežela FOVŠIJE….

  18.04.2008 ob 17:37 | Permalink
 10. lonDONlonDON je napisal:

  Dragi jani! Zelo rad bi ti repliciral, pa ne vem kaj si sploh hotel povedati. To, kar pises sploh niso moje besede, poleg tega, pa tvoj komentar odlicno zrcali podobo IQ nekaterih oseb, katere sem omenil v mojem postu.

  P.S. Tudi mail, ki si ga pustil ob oddaji komentarja je cuden! Verjetno imas, oziroma si zelis imeti mail na yahoo in ne na jahoo! Pa lep pozdrav in obilico uzitkov ob navijanju! S kom pa Interblock igra naslednjo tekmo?

  18.04.2008 ob 18:25 | Permalink
 11. jani je napisal:

  Pomoje bi bilo boljše da vprašaš svojo mamo! Kaj misliš? Sej drugač se pa vidi da si kmet in izgleda da moraš imeti zelo viso IQ (vsaj misliš da ga imaš)

  18.04.2008 ob 20:07 | Permalink
 12. jani je napisal:

  Pomoje bi bilo boljše da vprašaš svojo mamo (ker jaz ne hodim na tekme zato tudi ne ocenjujem ljudi ki jih ne poznam, LE TEBE SEM TAKOJ)! Sej drugač se pa vidi da si kmet in izgleda da moraš imeti zelo viso IQ (vsaj misliš da ga imaš)

  18.04.2008 ob 20:08 | Permalink
 13. lonDONlonDON je napisal:

  Jani, jaz te mam tud rad! Tko lusten se mi zdis!

  P.S. Mail si pa sedaj napisal prav! No vidis, saj gre.

  18.04.2008 ob 22:54 | Permalink
 14. nimfa je napisal:

  Sam Aljaž je pa res fajn. ;)

  20.04.2008 ob 02:21 | Permalink
 15. Marcos je napisal:

  No, nogometaši so ti ravno padli v oči, mislim pa da si vseeno malo posplošil celo zadevo. Vsak vozi tako kot je navajen, nogometaš ali ne, menim pa, da je to bolj odvisno od narodnosti kot od poklica. Eden od pokazateljev je že to, da je večina nogometašev v Sloveniji po poreklu z juga.

  20.04.2008 ob 03:36 | Permalink
 16. lonDONlonDON je napisal:

  A ne Nimfi? Kar povej mu jutri, kako ga hvalim ter da pridem na kavico!

  20.04.2008 ob 23:34 | Permalink
 17. Luka je napisal:

  Mah pomoje niso v prometu nek izgled prevelik.

  15.06.2008 ob 22:37 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !